Stichting ééndiabetes - Homepagina

’’Wat zit er op je arm?’’ - Sanne

zondag 20 mei 2018

Met het naderend aanbreken van de zomer (en een aantal flink hete dagen reeds achter de rug) heeft heel Nederland masaal zijn zomerkleding weer uit de kast gehaald. Dit betekent niet alleen blote armen en blote benen, maar ook zichtbare pompen en sensoren (hoera voor de meest vreemde tanlines)! Hiermee komt ook weer de onvermijdelijke vraag: "Wat zit er op je arm?" Omdat we er maar beter een beetje om kunnen lachen, volgen hier de leukste suggesties van de medemens zonder type 1 (die arme snuiters):


1. Een allergietest

Ik was al een tijdje in gesprek met de assistent van de kaakchirurg (voor een feestje met mijn verstandskiezen), toen haar oog plotseling viel op het met-roze-en-paarse-washitape-versierde-champignonvormige aanhangsel op mijn bovenarm. Met enige bezorgdheid in haar stem vroeg ze of ik een allergietest onderging. Ja, misschien ben ik allergisch voor betacellen?

 

2. Een muggending

Op vakantie in Frankrijk, waar het overigens stikte van kriebelende beestjes, vroeg een mevrouw (die achteraf arts bleek..) of het nou hielp, zo’n muggending op je arm. Te oordelen aan de 93473982401748127412734 miljoen muggenbulten op mijn benen zou ik mijn geld terug moeten vragen!


3. Een hepatitis B-vaccinatie

Om stage te mogen lopen, werden we bij het begin van de studie allemaal ingeënt tegen hepatitis B. Precies in die periode kwam ik een keer te laat bij studiegroep. Een studiegenootje wilde mij mijn verhaal over het nét niet halen van de trein (echt niet mijn schuld hoor!) besparen, wees naar mijn arm en zei: “Je hebt zeker ook net de hepatitis B-vaccinatie gehad he?” Beetje een grote pleister voor een klein prikje, denk ik.


4. Een stoppen-met-roken hulpmiddel

Want mijn theatrale hoestbuien als mensen binnen een straal van twee kilometer om mij heen een sigaret opsteken, zijn eigenlijk gewoon een dekmantel. Net als het mopperend verplaatsen als iemand die naar rook ruikt naast me komt zitten in de trein.


5. Een 'au'

Ik help al bijna drie jaar elke dinsdagavond tijdens paardrijlessen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het enige wat zij, meestal met een bezorgde blik in hun ogen, willen weten over het ding op mijn arm is of ik geen 'au' heb. Het smelt mijn hart.


6. Stappenteller / GPS / Tracker / Interne thermometer

En andere futuristische functies. Een soort fitbit die weet waar je bent en hoe het met je gaat. Eigenlijk komt dat best wel in de buurt van de eigenlijke functie. Misschien een suggestie voor de R&D-afdelingen van sensormakers?


7. Een mysterie

Deze komt nog wel het meeste voor. Het zijn de mensen die ongegeneerd naar je sensor staren, maar niet durven vragen wat het nou is. Ik heb tijdens een mondeling tentamen wel eens een examinator gehad die me mijn hele mondeling niet heeft aangekeken, maar alleen maar naar mijn sensor heeft gestaard. Of wat dacht je van een kassamevrouw die het uiteindelijk aan mijn moeder vroeg? Dat heeft me overigens wel een flinke stapel - hele coole - superdierenplaatjes opgeleverd omdat ze het zó zielig vond (dit vond overigens enkele dagen voor mijn 18e verjaardag plaats)!


 

Over de schrijfster: 

Sanne (1999) heeft al jaren een fascinatie voor ziekenhuisseries. Ze kan heerlijk wegdromen bij dokter McDreamy, HouseMD en Doctor Ross en wil zelf nu ook wel zo’n witte jas. Ze studeert daarom geneeskunde in Amsterdam, is daarnaast actief als jeugdambassadeur bij JDRF (en ging dit jaar met JDRF naar Washington voor het Children's Congress), zit in het jongerenpanel van Fonds NutsOhra. Sanne is secretaris in het bestuur van ééndiabetes en ze schrijft columns. Sanne heeft type 1 diabetes sinds haar vijftiende en gebruikt een Medtronic insulinepomp.


Meer lezen?

Roep het Diabetes Fonds terug - Sanne

Een openhartig gesprek met Dokter C. - Judith

Diabetes-ramptoerisme bij overblijfmoeders - Imke
terug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Banner:


Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274