Stichting ééndiabetes - Homepagina

Overzicht Activiteiten

maandag 5 juni 2017

Diabetes Vereniging Nederland, JDRF, Diabetes Fonds, Bas van de Goor Foundation en Stichting DON organiseren regelmatig leuke activiteiten, clinics, challenges voor jongvolwassenen met type 1 diabetes. Daarnaast zijn er regelmatig andere organisaties die wat leuks op de planning hebben staan en uiteraard organiseren wij zelf ook wel eens wat.  Op deze pagina vind je een overzicht van al deze activiteiten (voor zo ver wij op de hoogte zijn gebracht) en hoe je je kunt opgeven!

 

 

 

DVN JONG Reizen naar Zweden, Italië of Frankrijk

Heb je nog geen vakantieplannen voor augustus? Kijk dan eens naar de jongerenreizen bij DVN JONG. In samenwerking met FreeStyle Vakanties biedt JONG deze zomer 3 reizen aan voor jongeren en jongvolwassenen vanaf 16 jaar: een outdoor vakantie in Zweden, een strandvakantie in Italië of leer golfsurfen aan de Atlantische kust in Frankrijk. Klik hier voor meer informatie. 

 

Diabadass Retreat Weekend op Terschelling

Neeke (Smitjefit) en Irene (Fit with Diabetes) hebben beide zelf type 1 diabetes en organiseren van 18-20 augustus 2017 een damesweekend op Terschelling. Het is een actief weekend voor meiden met type 1 diabetes tussen de 23 en 35 jaar die het leuk vinden om actief bezig te zijn. Wil jij dus sporten, Terschelling verkennen, lekker eten en ervaringen uitwisselen met andere meiden met type 1 diabetes? Klik dan hier voor meer informatie en om je op te geven. Het weekend kost 375 euro, maar dit is inclusief een ticket voor de boot, overnachtingen, een kookworkshop en het hele weekend eten en drinken. 

 

JDRF informatiebijeenkomsten in Hoogeveen en Drachten

In samenwerking met DVN organiseert JDRF de komende maanden weer twee informatiebijeenkomsten om je bij te praten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de behandeling en genezing van type 1 diabetes. Dit maal dus in het noorden van het land. De bijeenkomst in Hoogeveen vindt plaats op woensdag 7 juni en de bijeenkomst in Drachten vindt plaats op woensdag 21 juni. Klik hier voor meer informatie en opgeven voor de bijeenkomst in Hoogeveen en klik hier voor meer informatie en opgeven voor de bijeenkomst in Drachten. 

 

JDRF One Walk 2017

Op 17 juni 2017 organiseert JDRF Nederland voor de zesde keer de JDRF One Walk, in Zeist in het midden van het land. Het evenement draait om de symbolische sponsorloop van Type 1 naar Type Geen, maar daarnaast kunt je de informatiemarkt bezoeken, vragen stellen aan vooraanstaande Nederlande wetenschappers en dit jaar kunnen kinderen meedoen met de clinic van Ronal de Boer (vader van een dochter met type 1 diabetes). Klik hier voor het volledige programma en om eventueel je team nog aan te melden! 

 

Dam tot Damloop 2017

Ben je van plan de Dam tot Dam loop te wandelen, fietsen of rennen? Dit kan ook met JDRF. Voor 75 euro krijg jij je startbewijs, een T-shirt en steun je tegelijk JDRF. Je kunt zelf een actiepagina aanmaken om meer geld op te halen. Kijk hier wat er allemaal mogelijk is. Voor 100 euro kun je je eventueel ook opgeven via de Bas van de Goor Foundation. Dan heb je een startbewijs, een mooi t-shirt en steun je de foundation in het organiseren van sportieve activiteiten voor mensen met diabetes. Opgeven kan tot 1 augustus en meer informatie vind je hier

 

Diabetes Fonds - Even bijpraten in Zwolle

Op donderdag 15 juni organiseert Diabetes Fonds een avond in Zwolle om je weer door vooraanstaande wetenschappers te laten bijpraten over hun onderzoek naar betere behandelingen en genezing van type 1 diabetes. In Zwolle is dr. Maartje de Wit van het VU Medisch Centrum in Amsterdam aan het woord en vertelt zij over de emotionele aspecten van type 1 diabetes bij kinderen en hun familie. Daarna praat Robin Koops van Inreda Diabetic BV je helemaal bij over de ontwikkeling van hun kunstalvleesklier. Ook wordt de winnaar van het Beste Diabetesidee 2017 uitgereikt. Klik hier voor meer informatie en om je op te geven. 

 

  

Mochten er leuke activiteiten voor jongvolwassenen met type 1 diabetes in dit overzicht missen, laat het ons dat zo snel mogelijk weten en stuur een mail naar info@eendiabetes.nl
terug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Banner:


Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274