Stichting ééndiabetes - Homepagina

Oproepen

donderdag 26 april 2018

Let op, men is op zoek naar jou!


Op deze pagina vind je oproepen waarbij er de hulp van jongvolwassenen met type 1 diabetes wordt gezocht. Meld je aan als proefpersoon voor medisch wetenschappelijk onderzoek, maak even tien minuten tijd voor het invullen van een enquête of vragenlijst, doe mee met een marktonderzoek van bijvoorbeeld een farmaceut, meld je aan voor een interview of steun mooie initiatieven. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

 

 

 

 

 

.

 

.

Help Nicola met haar stageproject over MySugr app!

 

28-03-2018

 

Nicola is masterstudente in Wageningen en loopt stage bij Roche Diabetes care. Zij doet daar onderzoek naar het

welke functies in een diabetes app belangrijk zijn, welke functies van mySugr goed gewaardeerd worden en welke functies beter zouden kunnen. Hiervoor is zij opzoek naar mensen met diabetes die de MySugr app gebruiken of gebruikt hebben. Je kunt haar helpen door het invullen van deze (korte) vragenlijst!

 

 

 

 

 

.

Radboud UMC op zoek naar mensen met goede hypoawareness.

26-04-2018

Voor een onderzoek naar de invloed van lactaat op de doorbloeding van de hersenen tijdens een hypo is het Radboud UMC op zoek naar mensen met type 1 diabetes tussen de 18 en 50 jaar oud die hun hypo's goed aan voelen komen. Tijdens het onderzoek zal je insuline en lactaat/placebo toegediend krijgen via een infuus, waarna er met een MRI scanner gekeken wordt naar de doorbloeding van je hersenen. Meer informatie vind je hier.

 

 

 

Suikerlijers op zoek naar "suikerlijers" voor webserie over type 1 diabetes!

26-03-2018

Voor een nieuwe webserie in opdracht van Stichting Kinderdiabetes zijn de makers van "Suikerlijers: mijn favo type 1" op zoek naar mensen tussen de 14 en 20 jaar oud met type 1 diabetes voor vlogs en interviews. Denk jij van; ja leuk, daar doe ik aan mee? Dan kan je je aanmelden met een korte vlog jij jezelf voorstelt en jouw suikermoment  deelt; tijdens het uitgaan, op school, terwijl je vakantie viert of samen bent met je grote liefde bent. Alles mag, al is het maar een minuut!

Je kunt je filmpje insturen naar suikerlijers@gmail.com. Tip: hou je telefoon wel even liggend (horizontaal) als je gaat filmen!

 

.

 

 

Radboud UMC op zoek naar mensen met HbA1c <53 of >69.

26-04-2018

Het Radboud UMC wil onderzoeken waarom sommige mensen heel goed in te stellen zijn en anderen minder. Daarom zijn zij op  zoek naar mensen met een HbA1c <53  mmol/mol of >69 mmol/mol. Voor het onderzoek kom je twee keer naar het Radboud UMC, één keer voor een maaltijdtest en het aanbrengen van een CGM en één keer voor een PET-CT waarbij je een speciaal eiwit toegediend krijgt die ervoor zorgt dat de bètacellen zichtbaar worden. Meer informatie vind je hier.

 

 


VUmc onderzoekt 'ervaren last' van diabetes (alle types). Deel jouw ervaringen!

06-12-2017

Het VUmc onderzoekt de last die volwassenen vanaf 18 jaar met diabetes ervaren (van zowel type 1 als type 2). Met de resultaten van het onderzoek kan de behandeling van diabetes beter worden afgestemd op persoonlijke behoeften. Wat moet je doen? Je stuurt een mailtje naar k.hageraats@vumc.nl dat je graag wilt meewerken aan het onderzoek. Je krijgt dan een link toegestuurd met een vragenlijst en na drie maanden krijg je nogmaals dezelfde vragenlijst, zodat het team kan kijken of de ervaren last verandert over tijd. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. Doen!

 

Meld je aan voor het Jongerenpanel om de transitiepoli in ziekenhuizen te verbeteren!

15-11-2017

Het project Betere Transitie bij Diabetes is op zoek naar 10 jongvolwassenen die onlangs de overstap hebben gemaakt van de kinderpoli naar de zorg voor volwassen. Het jongerenpanel helpt en denkt mee om deze overstap in ziekenhuizen te verbeteren. Het kost je ongeveer 10 dagdelen, waarbij je onder andere ziekenhuizen bezoekt en de teams daar adviezen geeft. Je krijgt hiervoor een vergoeding van 500 euro en reiskosten vergoeding. Voor meer informatie, klik hierrrrr (Nb. de start bijeenkomst in februari 2017 is al geweest, maar men heeft nog steeds extra hulp nodig!).


Beantwoord vragen over jouw kindertijd met type 1 diabetes en help hiermee het CWZ een oudercursus te ontwikkelen! 

23-07-2017

Met het oog op de ontwikkeling van een een oudercursus heeft het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen jouw hulp nodig! Van jou willen ze graag weten hoe jij je kindertijd met type 1 diabetes hebt ervaren en hoe jij door je ouders naar zelfstandigheid bent begeleid. Voor het beantwoorden voor deze vragen moet je dus al van kinds af aan type 1 diabetes hebben. Het beantwoorden van de vragen duurt niet langer dan vijf minuten en je helpt hiermee de zorg in het CWZ verbeteren. Je blijft anoniem. Doen dus! Klik hier!


Meld je aan voor het patiëntenpanel Diabetes Mentaal van het VUmc
20-06-2017

Het VUmc in Amsterdam is op op zoek naar (jong)volwassenen en ouderen met type 1 (en type 2) diabetes die de afdeling Diabetes Mentaal van het VUmc willen adviseren bij projecten gericht op zorginnovatie. Het gaat hierbij om een applicatie en online coaching van psychologische klachten en zelfmanagement. Het gaat om een belasting van gemiddeld een uur per maand, met afwisselend bijeenkomsten in het VUmc en thuisopdrachten. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan deze online coaching en applicatie, klik dan hier voor meer informatie. VUMC onderzoekt stemming rondom meten van bloedsuikerwaardes bij mensen met type 1 diabetes

08-02-2017

Het meten van je bloedsuikerwaardes kan stress met zich mee brengen, wat je stemming kan beïnvloeden. Maar het kan ook andersom, je stemming kan de manier waarop je naar je waardes kijkt beïnvloeden. De afdeling Medische Psychologie van het VUMC onderzoekt de samenhang tussen stemming en het meten van je bloedsuikerwaardes. Heb je type 1 diabetes en ben je ouder dan 18 jaar? Vul dan de anonieme vragenlijst in via deze link - het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Met de resultaten kan de diabeteszorg verbeterd worden, en kunnen mensen met type 1 diabetes betere (psychologische) begeleiding krijgen.


Stichting D-Support zoekt oppaskandidaten met diabetes

- doorlopend - 

Stichting D-Support brengt ouders van kinderen met type 1 diabetes in contact met oppaskandidaten met ervaring en/of kennis van type 1 diabetes. Een succesformule! En D-Support zoekt momenteel op korte termijn enthousiaste oppaskandidaten in de volgende regio's: Nijmegen, Monster, Rotterdam, Vlaardingen, Emmeloord, Steenwijk, Tilburg, Oss en Druten. Maar de stichting is ook doorlopend op zoek naar nieuwe oppaskandidaten. Lees het interview met initiatiefneemsters Guusje Neijens en Maryse Beumer op onze site of bezoek de website!

 

Stichting ééndiabetes zoekt enthousiaste vrijwilligers!

- doorlopend -

Onze stichting is de afgelopen drie jaar enorm gegroeid! Om te kunnen blijven groeien en al onze ambitieuze ideeën te kunnen blijven uitvoeren, zoeken we doorlopend naar enthousiaste vrijwilligers. Mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar, die het leuk lijkt om andere jongvolwassenen te ondersteunen en/of inspireren in een zo positief mogelijk leven met type 1 diabetes. Klik snel door naar deze pagina!

 

Proefpersonen gezocht voor onderzoek naar lipohypertrofie

24-01-2016

Huidcentrum MediDerma in Purmerend is een onderzoek gestart naar de effecten van endermotherapie® bij mensen met lipohypertrofie (spuitplekken). Bij verschillende patiënten heeft huidtherapeute Marielle Keuch al goede resultaten geboekt. De wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt echter nog. In maart 2015 hebben zij de EADV Grant ontvangen om dit onderzoek mogelijk te kunnen maken. Het onderzoek is vanaf half januari 2016 gestart en de onderzoekers zoeken mensen met diabetes (zowel type 1 als type 2) die last hebben van lipohypertrofie. Bekijk de bijlage voor meer informatie.Wil je een oproep plaatsen op de website van Stichting ééndiabetes?
Voor het plaatsen van een oproep op deze pagina of het delen van uw onderzoeksresultaten met Stichting ééndiabetes kunt u contact opnemen met onze secretaris Sanne, sanne@eendiabetes.nl!terug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274