Stichting ééndiabetes - Homepagina

Oproepen

dinsdag 20 juni 2017

Let op, men is op zoek naar jou!


Op deze pagina vind je oproepen waarbij er de hulp van jongvolwassenen met type 1 diabetes wordt gezocht. Meld je aan als proefpersoon voor medisch wetenschappelijk onderzoek, maak even tien minuten tijd voor het invullen van een enquête of vragenlijst, doe mee met een marktonderzoek van bijvoorbeeld een farmaceut, meld je aan voor een interview of steun mooie initiatieven. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.
Meld je aan voor het patiëntenpanel Diabetes Mentaal van het VUmc
20-06-2017

Het VUmc in Amsterdam is op op zoek naar (jong)volwassenen en ouderen met type 1 (en type 2) diabetes die de afdeling Diabetes Mentaal van het VUmc willen adviseren bij projecten gericht op zorginnovatie. Het gaat hierbij om een applicatie en online coaching van psychologische klachten en zelfmanagement. Het gaat om een belasting van gemiddeld een uur per maand, met afwisselend bijeenkomsten in het VUmc en thuisopdrachten. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan deze online coaching en applicatie, klik dan hier voor meer informatie. 


Help mee om communicatie over geneesmiddelen te verbeteren
14-06-2017

Het RIVM zoekt mensen met diabetes die insulinepennen gebruiken voor deelname aan een groepsgesprek. Het RIVM onderzoekt de informatiebehoefte van burgers als er iets fout blijkt met de kwaliteit van een medicijn of hulpmiddel. Het RIVM wil weten waar je naar informatie zoekt, wat je wilt weten en van wie je de informatie zou willen ontvangen. Met de uitkomsten van dit onderzoek kan de communicatie over dit onderwerp worden verbeterd. Je kunt van juni t/m september deelnemen aan verschillende groepsgesprekken in Utrecht, Eindhoven en Zwolle en je krijgt 25 euro vergoeding en een reiskostenvergoeding. Voor meer informatie en alle data klik hier of ga naar http://rivm.nl/groepsgesprek


Radboudumc zoekt mensen met type 1 en hypounawareness voor onderzoek

15-05-2017

Ongeveer een derde van alle mensen met type 1 diabetes voelt hypo's niet of veel minder goed aan. Het Radboudumc zoekt mensen met type 1 diabetes en dit verminderde gevoel voor hypo's voor een onderzoek naar het effect van het middel exenatide op het aanvoelen van de hypo's. Het gaat om een cross-over studie, waarbij je zes weken een placebo spuit en daarna zes weken exenatide (Byetta®), je weet alleen niet wanneer je welk middel neemt. Na elke periode volgt een onderzoek in het Radboudumc. Voor deelname krijg je een vergoeding van 200 euro en een reiskostenvergoeding. Voor meer informatie over het onderzoek en hoe je je kunt aanmelden klik hier. 


VUMC onderzoekt stemming rondom meten van bloedsuikerwaardes bij mensen met type 1 diabetes

08-02-2017

Het meten van je bloedsuikerwaardes kan stress met zich mee brengen, wat je stemming kan beïnvloeden. Maar het kan ook andersom, je stemming kan de manier waarop je naar je waardes kijkt beïnvloeden. De afdeling Medische Psychologie van het VUMC onderzoekt de samenhang tussen stemming en het meten van je bloedsuikerwaardes. Heb je type 1 diabetes en ben je ouder dan 18 jaar? Vul dan de anonieme vragenlijst in via deze link - het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Met de resultaten kan de diabeteszorg verbeterd worden, en kunnen mensen met type 1 diabetes betere (psychologische) begeleiding krijgen.


Radboudumc onderzoekt effect van lactaat in de hersenen op aanvoelen hypo's

12-11-2016

Ongeveer een derde van de mensen met type 1 diabetes voelen hypo's niet meer goed of helemaal niet meer aankomen. MSc. Evita Wiegers en drs. Hanneke Rooijakkers van het Radboudumc onderzoeken de rol van lactaat op deze verminderde gevoeligheid. Zij zoeken mensen met type 1 diabetes die voor hun onderzoek één of twee ochtend(en) de tijd hebben om ongeveer 2 uur in een MRI scanner te liggen. Tijdens de scan wordt de bloedsuiker verlaagd met insuline (onder streng toezicht van een arts) en wordt er lactaat of een placebo toegediend via een infuus. Voor dit onderzoek is een screening noodzakelijk. Je ontvangt een vergoeding van 100 euro per ochtend en reiskostenvergoeding. Meer informatie vind je hier.


Stichting D-Support zoekt oppaskandidaten met diabetes

- doorlopend - 

Stichting D-Support brengt ouders van kinderen met type 1 diabetes in contact met oppaskandidaten met ervaring en/of kennis van type 1 diabetes. Een succesformule! En D-Support zoekt momenteel op korte termijn enthousiaste oppaskandidaten in de volgende regio's: Nijmegen, Monster, Rotterdam, Vlaardingen, Emmeloord, Steenwijk, Tilburg, Oss en Druten. Maar de stichting is ook doorlopend op zoek naar nieuwe oppaskandidaten. Lees het interview met initiatiefneemsters Guusje Neijens en Maryse Beumer op onze site of bezoek de website!

 

Stichting ééndiabetes zoekt enthousiaste vrijwilligers!

- doorlopend -

Onze stichting is de afgelopen drie jaar enorm gegroeid! Om te kunnen blijven groeien en al onze ambitieuze ideeën te kunnen blijven uitvoeren, zoeken we doorlopend naar enthousiaste vrijwilligers. Mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar, die het leuk lijkt om andere jongvolwassenen te ondersteunen en/of inspireren in een zo positief mogelijk leven met type 1 diabetes. Klik snel door naar deze pagina!

 

Proefpersonen gezocht voor onderzoek naar lipohypertrofie

24-01-2016

Huidcentrum MediDerma in Purmerend is een onderzoek gestart naar de effecten van endermotherapie® bij mensen met lipohypertrofie (spuitplekken). Bij verschillende patiënten heeft huidtherapeute Marielle Keuch al goede resultaten geboekt. De wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt echter nog. In maart 2015 hebben zij de EADV Grant ontvangen om dit onderzoek mogelijk te kunnen maken. Het onderzoek is vanaf half januari 2016 gestart en de onderzoekers zoeken mensen met diabetes (zowel type 1 als type 2) die last hebben van lipohypertrofie. Bekijk de bijlage voor meer informatie.Wil je een oproep plaatsen op de website van Stichting ééndiabetes?
Voor het plaatsen van een oproep op deze pagina of het delen van uw onderzoeksresultaten met Stichting ééndiabetes kunt u contact opnemen met onze webmaster Câthy Jansen via de mail: cathy@eendiabetes.nlterug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Banner:


Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274