Stichting ééndiabetes - Homepagina

Moe van de sensor - Veerle

donderdag 14 juni 2018

In oktober 2016 had ik het enorme geluk de Dexcom te mogen gebruiken tijdens een proefpersoontraject voor een nieuwe insulinepomp. Dat is met ups en downs gegaan. In het begin reageerde ik veel te vroeg op de waardes van de Dexcom, waardoor mijn bloedsuikers meer schommelden dan ooit. Nadat ik mezelf iets meer geduld had aangeleerd, kon ik beter met de Dexcom omgaan. Toen ik in juni/juli vorig jaar even zonder Dexcom door het leven ging, miste ik het ook enorm en besloot ik zelf een aantal sensoren aan te schaffen zodat ik ook na de proefpersoonperiode nog door kon met mijn grote vriend Dex. Maar nu ben ik er klaar mee.Begrijp me niet verkeerd: ik vind dat iedereen met type 1 in Nederland die dat wil toegang moet krijgen tot CGM-technologie. Het inzicht, de betere glucosewaardes: het geeft je rust, het maakt je leven makkelijker, om nog niet eens te spreken over alle medische voordelen. Hetzelfde geldt trouwens voor de FreeStyle Libre. Maar er zijn momenten in je leven waarop je er helemaal niet op zit te wachten om continu geconfronteerd te worden met je bloedsuikers, of om zo’n ding op je arm te dragen. En in zo’n fase zit ik nu.Ik heb het te druk op m’n werk, heb pijnklachten van m’n hypermobiliteit, ben weer actiever aan het sporten en heb honderdduizend dingen tegelijk aan m’n hoofd. En dan heb ik geen zin in dat complete inzicht in m’n bloedsuiker, of in dat alarm middenin de nacht omdat ik vergeten ben ‘m naar 15.0 mmol/l te zetten in plaats van 10.0 mmol/l en m’n avondeten laat binnenkomt. Ik weet dat ik met een hypo in de regen op de fiets zit, maar ik weet ook dat ik onderhand gewoon eindelijk naar huis wil. Ik weet dat die portie heerlijke Sardinische dumplings met aardappelpuree- en kaasvulling m’n bloedsuiker helemaal laat ontsporen, maar ik wil wel gewoon kunnen slapen.Dus wat doe je dan? Dan trek je de Dexcom van je buik, verkoop je de exemplaren die je nog hebt liggen en grijp je weer naar je oude vertrouwde bloedglucosemeter. Dat wil niet zeggen dat ik dan niet omhoog ga van die dumplings, of dat ik die hypo op de fiets niet krijg. Het betekent wel dat het niet nóg een factor in m’n overvolle hoofd is. Een factor waar ik op dat moment geen zin in heb.Je hoort wel eens over diabetes-burnouts. Zo erg is het niet. Ik prik, ik meet, ik geef mezelf insuline en let echt wel op mezelf (behalve als ik dus in de regen op de fiets zit met een hypo). Maar die Dexcom, daar ben ik wel een beetje klaar mee. Misschien heb ik een Dexcom-burnout. En misschien heb ik over 2 maanden, als de rust is wedergekeerd, wel spijt dat ik ze heb verkocht. Maar goed, dat zien we dan wel weer…

Volg Veerle op Instagram!

 

 

Over de schrijfster: 

Veerle (1989) werkt als medewerker communicatie en voorlichting bij JDRF Nederland. Veerle heeft zich sinds haar diagnose ondergedompeld in de wereld van gezonde voeding en beweging en hier schrijft zij maandelijks over op ééndiabetes in het item 'Veerle over Voeding'. Daarnaast is ze dol op alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van type 1 diabetes en helpt ze ééndiabetes met het organiseren van offline activiteiten. Veerle heeft sinds 2013 type 1 diabetes en gebruikt een pomp, op dit moment de Kaleido.  Meer lezen?

In principe kan ik alles - Veerle

Review Ypsopump en Mylife app

Thuis achter de geraniums? - Suzanneterug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274