Stichting ééndiabetes - Homepagina

Maureen & de diabetes-activiteit

maandag 17 juli 2017

Ruim 25 jaar geleden werd er bij mij type 1 diabetes  vastgesteld. Als 9-jarig meisje werd ik direct opgenomen in het ziekenhuis voor 4 weken. Daar lag ik op de kinderafdeling zonder enig besef wat me te wachten stond. In die weken werd ik klaar gestoomd om mijn diabetes zelf te gaan regelen. Ik kreeg dagelijks les in prikken, koolhydraten tellen en bloedsuikers meten.

Mijn diabetesverpleegkundige adviseerde ons om lid te worden van DVN. Omdat er van social media nog sprake was, was een lidmaatschap van DVN één van de enige informatiebronnen die er toen bestond. Ook werden er door de vereniging veel activiteiten geregeld. Van dagjes uit tot zomerkampen voor jong type 1 diabeten.

Het leek me allemaal enorm leuk. Met de nadruk op 'leek', want ik heb mij in die tijd nooit aangemeld voor zo'n activiteit. Noem het faalangst, of misschien was ik wel gewoon nog niet toe om teveel geconfronteerd te worden met mijn diabetes. Tegen mijn ouders vertelde ik dat het maar stom was, beetje samen met elkaar prikken en bloedsuikers meten. En daarom hebben ze mij verder ook niet meer gestimuleerd om mee te doen aan dergelijke activiteiten.

Tot afgelopen mei. Ruim 25 jaar na de diagnose type 1 diabetes heb ik dan eindelijk de stap gezet om mee te doen aan een diabetesactiviteit. Als vrijwilliger heb ik meegeholpen met de fotoshoot-dag van 'Stichting ééndiabetes'. In mijn eentje zonder iemand te kennen ben ik op een mooie zonnige zondagochtend richting Amsterdam gereden. Daar aangekomen op de locatie was ik al snel relaxed, want deze mede diabeten zijn ook maar gewone mensen. Met ruim 80 type 1 diabeten heb ik een ontzettend mooie gezellige dag gehad. We hebben verhalen en ervaringen gedeeld. Er zijn vriendschappen gelegd en er is heel veel gelachen. Wat was het leuk om samen bloedsuikers te meten, om lekker samen te bolussen en gezellig koolhydraten te tellen en hypo's te hebben (dat laatste was een grapje).

En met een dikke smile ben ik naar huis gereden, met achteraf spijt dat ik als kind nooit de stap heb durven zetten om mee te doen aan een dergelijke activiteit. 


Volg Maureen op Instagram!

 

Over de schrijfster:

Maureen (1983) heeft sinds haar negende type 1 diabetes. Ze is getrouwd, heeft een prachtige zoon, is visagiste en zet momenteel haar eigen visagie studio op. Maureen gebruikt een (roze) Medtronic pomp en schrijft voor ééndiabetes over de dagelijkse beslommeringen van type 1 diabetes.

Meer lezen?

Maureen & een medische misser

Column Nora - Wachtkamercrisis

Fotoshoot #meerdaneennummer - wat een dag!

terug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274