Stichting ééndiabetes - Homepagina

’’Kun je daar ook Pokémon op spelen?’’ - Column Femke

woensdag 7 maart 2018

“Hey, ben je een junkie ofzo?” of "Zeg, wat is dat slangetje?”

 

Ik krijg regelmatig rare blikken als ik in een kroeg prik of als ik een infuusset verwissel op studiereis waar anderen bij zijn. En soms hebben mensen niet eens in de gaten dat dat apparaatje dat je bij je hebt een insulinepomp is...

 

Een aantal jaar geleden hielp ik bij de sportvereniging van een vriendin mee met een spokentocht. Zelf ben ik het grootste watje dat er bestaat en heb ik een gigantische hekel aan spokentochten, maar spook spelen en kinderen laten schrikken vond ik prima. Samen met een andere vriendin zou ik op één van de eerste posten zitten, dus het hoefde niet supereng te zijn, maar gewoon een opwarmertje. Een opwarmertje was voor ons ook wel welkom geweest, want wat was het koud die avond. Mijn vriendin en ik hadden ons helemaal in het zwart gekleed, onze gezichten wit geschminkt en vervolgens eyeliner rond onze ogen gedaan, zodat we er eng uitzagen. Mijn moeder had oude lakens gevonden, die we aan stukken scheurden en aan onze outfit toevoegden als 'finishing touch'. Daar begon de ellende al, want de stroken lakens raakten natuurlijk in de war met het draadje van mijn pomp, maar na wat gepuzzel zat ook dat weer prima.

 

Die dag had ik brownies gebakken en ik nam er een paar mee, zodat we iets te eten hadden tussen de verschillende groepen die langskwamen in. We trokken het bos in en namen onze posities in, op de koude grond. Na een tijdje kwam de eerste groep langs. Deze misten we compleet en het schrikeffect bij de kinderen bleef dan ook uit. Bij de tweede groep ging het al beter, ook omdat hier kleinere kinderen bij zaten. Na een aantal groepen voelde ik mijn handen trillen en omdat ik twijfelde of het de kou was of een hypo, at ik een brownie. Kwamen die even goed van pas!

Toen alle groepen langs waren geweest, mochten we terug naar het verzamelpunt. Hier stond iemand met een auto met soep, warme chocolademelk en wafels, wat allemaal erg welkom was. Na het eten van de soep en de wafel moest ik natuurlijk bolussen en ondertussen waren ook een paar andere ‘spoken’ terug. het zien en het horen piepen van mijn pomp vroeg één van de jongens: “Kun je daar ook Pokémon op spelen?” Anderen moesten hierom lachen, maar ik antwoordde zonder blikken of blozen: “Ja natuurlijk”, waarna ik hele verhalen te horen kreeg over zijn Pokémon-avonturen. Uiteindelijk heb ik hem toch maar verteld dat het een insulinepomp was en geen Game Boy…

Over de schrijfster:

Ik ben Femke, 19 jaar (1999), tweedejaars muziekwetenschapstudent in Utrecht. Ik kom uit Limburg, knuffel graag geitjes en heb een kat. Ik speel bugel en als ik niet bezig ben met studeren of muziek maken, kijk ik meestal series op Netflix. Ik heb sinds 2008 diabetes type 1 en gebruik sinds 2009 een insulinepomp.

Meer lezen?

''Mevrouw, er zit iets op uw arm!'' - Column Suzanne

Annemieke heeft geen diabetes #8

Van kinderarts naar internist: de transitiepoli - Column Donja

terug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Banner:


Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274