Stichting ééndiabetes - Homepagina

In principe kan ik alles - Veerle

vrijdag 25 mei 2018

De afgelopen 5+ jaar met type 1 diabetes heb ik alles gedaan wat vrienden en (on)bekenden ook doen. Ik heb reizen gemaakt, ben gaan werken, heb een huis gekocht. Ik doe leuke dingen met vrienden, ga op citytrips en andere vakanties met vriendlief en leef – net zoals ieder ander. Soms is het daarom lastig te begrijpen voor mensen om me heen welke impact type 1 nou eigenlijk heeft op mijn leven, ‘want ik doe toch gewoon alles’. Klopt, 'want in principe kan ik alles’.Dat omschrijft heel goed wat type 1 diabetes inhoudt voor mijn dagelijks leven. Ik kan fulltime werken, reizen maken, sporten, alcohol drinken, feestjes vieren, autorijden en een huis kopen. Maar daar komt wel altijd meer bij kijken en het kan misschien niet altijd meteen, of op het moment dat ik het wil.Ik kan fulltime werken. Dat doe ik ook. Maar als ik een hypo heb, komt er niks uit m’n handen, net als het moment waarop m’n bloedsuiker te hoog zit en ik meer naar de WC loop dan achter m’n bureau zit. Maar ik kan wel fulltime werken.Ik kan reizen maken. Ik kan op een korte citytrip of weken (of maanden) weg en de mooiste avonturen beleven. Ik moet alleen een hele lading aan reservemateriaal meenemen, zorgen dat ik nog een extra hulpmiddelenbestelling doe, de hele reis rekening houden met m’n bloedsuikers en af en toe nee zeggen als die bloedsuikers tegenwerken. Nee tegen de zoveelste maaltijd van pizza, pasta of frietjes, of nee tegen een flinke hike als m’n bloedsuiker niet mee wil werken. Maar ik kan reizen maken en op vakantie.Ik kan sporten, alcohol drinken en feestjes vieren. Zolang m’n bloedsuikers goed zijn en ik af en toe op de rem trap als het niet goed gaat. De ene keer drink ik liever een wijntje omdat dit een minder grote invloed heeft op m’n bloedsuiker, terwijl ik op het andere moment liever een cocktail drink omdat m’n waarde wel iets omhoog mag. De ene avond ga ik door tot 4 uur ’s nachts en de andere avond wil ik om 23 uur naar huis omdat ik door een te hoge waarde in slaap val. Maar in principe kan ik alles.Dat maakt type 1 lastig om te begrijpen, want juist al die dingen die in mijn hoofd gebeuren zien mensen niet. Dus ze zien me alleen maar wel (of niet) een avond stappen, een huis kopen en fulltime werken. Dat daarbij ook slapeloze nachten, ellendig lange hypo’s en verstopte infuusjes bij horen – dat zien ze niet. En dat hoeft ook niet, want ik wil niet zielig gevonden worden en ik hoef geen medelijden. Maar een beetje meer begrip, dat ik ‘in principe alles kan’, maar dat er wel 9 van de 10 keer een ‘maar’ aan vast zit, dat zou af en toe wel fijn zijn.Volg Veerle op Instagram!

 

 

Over de schrijfster: 

Veerle (1989) werkt als medewerker communicatie en voorlichting bij JDRF Nederland. Veerle heeft zich sinds haar diagnose ondergedompeld in de wereld van gezonde voeding en beweging en hier schrijft zij maandelijks over op ééndiabetes in het item 'Veerle over Voeding'. Daarnaast is ze dol op alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van type 1 diabetes en helpt ze ééndiabetes met het organiseren van offline activiteiten. Veerle heeft sinds 2013 type 1 diabetes en gebruikt een pomp, op dit moment de Kaleido. Meer lezen?

Een tweede diagnose - Veerle

''wat zit er op je arm?'' - Sanne

Diabetes-ramptoerisme bij overblijfmoeders - Imketerug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Banner:


Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274