Stichting ééndiabetes - Homepagina

Guardian Connect - Lisanne’s oordeel na vier weken

maandag 29 mei 2017

Door Lisanne

 

Ik ben nu zo’n vier weken verder en ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel blij ben met de Medtronic Guardian Connect CGM! Het geeft je zoveel informatie waar ik, in samenwerking met de alarmen, heel goed op kan anticiperen. Super gewoon! 

 

De CGM bestaat uit een sensor, een zender en de app (vooralsnog alleen beschikbaar voor iPhone). Wanneer de sensor is geplaatst en de zender aangekoppeld is, duurt het ongeveer twee uur voordat deze gereed is voor gebruik. Als de sensor gereed is moet je deze kalibreren. Op de eerste dag doe je dat een aantal keer; namelijk direct na gereedheid, zes uur daarna en twaalf uur daarna. Vanaf dat punt is het iedere twaalf uur. Zo blijft de sensor zo secuur mogelijk de metingen doorgeven. Als je niet kalibreert stopt de sensor met het meten van gegevens. Dit wordt weer opgepakt zodra er gekalibreerd wordt.  

 

Wat ik ook erg handig vind is dat de zender informatie opslaat. De zender stuurt iedere 5 minuten de waardes door naar je telefoon en je telefoon moet dan binnen een bereik van ongeveer zes meter zijn. Maar als dit dus niet het geval is onthoudt de zender de gegevens tot 8 uur! Heel handig als je het mij vraagt. 

 

Afbeelding boven - De inbrenghulp, de zender en de oplader

 

De zender dien je voor gebruik op te laden. Tot nu toe was mijn zender rond de 55% als de sensor na een week verlopen was. Ik zou er dus nét twee weken mee kunnen doen, maar voor de zekerheid laad ik hem wel elke keer op. Dit gaat overigens vrij snel. Met een uurtje is de zender weer opgeladen.  

 

Wat ook een fijne bijkomstigheid is, is dat de zender waterdicht is! Scheelt weer een hoop rompslomp met douchen. Uiteraard is het niet alleen voor het douchen bedoeld, maar kan je ook gewoon zwemmen. Er zit wel een maximum aan; de zender is waterdicht tot 2,5 meter gedurende maximaal 30 minuten.

 

Meer informatie over de Guardian Connect CGM en de app vind je op de website van Medtronic.


 

Over de schrijfster

Lisanne (1990) werkt als management assistent/directiesecretaresse. Naast haar werk houdt ze van lezen, films en series, gaat ze graag naar de sportschool (afvallen en de weg naar een gezonder lichaam) en spreekt ze graag af met vrienden en familie. Lisanne houdt van aanpakken en ondersteunt daarom het bestuur met de dagelijkse gang van zaken met de stichting en vertegenwoordigt de stichting bij evenementen. Lisanne heeft sinds 2002 type 1 diabetes en gebruikt een Medtronic pomp.  

 

Meer lezen?

Guardian Connect - Medtronic Diabetes Community Exchange

Exclusief! - De eerste ervaringen met de Kaleido insulinepomp

Column Jasper - De sensor zou niet voor iedereen vergoed moeten wordenterug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Banner:


Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274