Stichting ééndiabetes - Homepagina

Fotoshoot #meerdaneennummer - Wat een dag!

zaterdag 27 mei 2017

Door Câthy

 

De voorbereidingen voor de vierde editie van de Stichting ééndiabetes fotoshoot begonnen al ruim een jaar geleden met het bedenken van een nieuw thema en de invulling hiervan. Het thema ‘Meer dan een nummer’ leende zich er natuurlijk perfect voor om op één dag zo veel mogelijk verschillende mensen op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar dat betekende ook een belangrijke eis voor de locatie: die moest namelijk groot genoeg zijn voor ongeveer 100 mensen. En zo kwam de NDSM Werf in Amsterdam in beeld. Groot genoeg, mogelijkheid tot een hapje en een drankje en makkelijk te bereiken met zowel het openbaar vervoer als met de auto (als de Coentunnel open is dan...).

 

Vanaf maart zijn we gaan werven. De oproep stond nog geen dag online en de aanmeldingen stroomden al binnen. Uit alle windstreken. Wat een enthousiasme! Ons doel om een grote groep mensen op de foto te zetten, kon worden gehaald. En zo was het ineens 21 mei 2017 en meldden zich 73 mensen met type 1 diabetes bij de inschrijftafel.De deelnemers druppelen binnen en worden ingedeeld


Veel foto’s, veel deelnemers, veel gesprekken

We hadden een beetje laten doorschemeren dat we het dit jaar anders aan gingen pakken, maar we hadden onze modellen-voor-een-dag niet verteld dat ze zich een hele dag zouden omringen ruim 70 (bijna 80 met de vrijwilligers erbij) andere jongvolwassenen met type 1 diabetes. Voor veel van hen was dit een totale verrassing en ook compleet nieuw om in een omgeving te zijn met zo veel “soortgenoten”.Achter de schermen bij de groepsfoto's

 

Met deze hoeveelheid mensen heb je een strak programma nodig. De deelnemers waren ingedeeld in één van de vier groepjes en voor elk groepje was er een draaiboek. Er zijn flink wat SD-kaartjes vol geschoten, want alle deelnemers zijn door één van de drie, laat ik ze jongemannen noemen (Erik, Tomas en Jasper), individueel op de foto gezet, door vrijwilliger Anoesjka samen met het groepje en als afsluiter nog met iedereen tegelijk.Achter de schermen bij de individuele foto's

 

Ook ging iedereen een uur op speeddate. Dit was niet romantisch bedoeld voor het ontstaan van diabetes-setjes (maar mocht natuurlijk wel), maar vooral om in een korte tijd zo veel mogelijk andere jongvolwassenen met type 1 diabetes gesproken te hebben. Zo kon iedereen van de gelegenheid gebruik maken om ervaringen uit te wisselen, elkaar vragen te stellen en misschien zelfs van elkaar te leren. Groepje groen datete in de ochtend met groepje geel en groepje blauw in de middag met groepje rood. Elke vijf minuten ging de bel en sprak men weer iemand anders. Het was een enorm gekakel!Groepje blauw speeddate met groepje rood

 

Trots

Wat hebben wij genoten! Met 20 graden en half bewolkt was het weer perfect, we vlogen door het draaiboek heen en wat hebben we mooie dingen gezien. Niet alleen mooie foto’s, maar vooral ook mooie gesprekken tussen de deelnemers. Er zijn veel mensen buiten hun comfortzone gegaan door zich aan te melden. Wanneer wij horen dat zij een bijzondere dag hebben gehad, dat doet ons als Stichting goed!Jasper, Matthijs, Câthy & 73 jongvolwassenen met type 1 diabetes op de achtergrond - een trots bestuur! 

 

Met de hoeveelheid geschoten foto’s zijn we nog wel even zoet. Er moet namelijk eerst een selectie gemaakt worden en daarna moeten de foto’s nog worden bewerkt, want we gaan ze natuurlijk gebruiken voor weer iets speciaals! Iedereen moet dus even geduld hebben tot we het eindresultaat kunnen laten zien, maar we beloven dat het heel vet gaat worden! 

 

BEDANKT!

Wij willen alle vrijwilligers die geholpen hebben tijdens en voorafgaand aan de dag bedanken voor al hun inzet: groepje-geel-Nora, Janneke, Maureen, Erik, Donja, Lisanne, Lilian, Tomas, Hans & super-leuk-Anoesjka! 

 

Ook willen we de volgende sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van de fotoshoot en voor hun bijdrage in de goodiebags: Mylife Diabetescare, Abbott, Roche, Medtronic & ViCentra.


Alle vrijwilligers enorm bedankt! 

 

 

Volg Câthy op Instagram!

 

Over de schrijfster:

Câthy (1986) studeerde in 2008 af als fysiotherapeute. Na drie jaar gewerkt te hebben in particuliere praktijken, heeft ze in 2011/2012 negen maanden een fysiotherapiepraktijk gerund in Tanzania. Inmiddels werkt ze als Communications Coordinator bij ViCentra in Utrecht. In 2013 richtte ze samen met Jasper en Matthijs Stichting ééndiabetes op en sindsdien is ze secretaris en webmaster. Ze heeft type 1 diabetes sinds haar vijfde en gebruikt sinds 2004 een insulinepomp.


Meer lezen?

Overzicht activiteiten

Mylife Diabetes Network - De Ypsopump

Guardian Connect - Medtronic Diabetes Community Exchange

 terug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Banner:


Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274