Stichting ééndiabetes - Homepagina

Column Sanne - Bijzondere situatie: het invalidentoilet

donderdag 11 januari 2018

Daar liepen we dan. In een treintje van zes maakten we een walk of shame toen we één voor één het invalidentoilet uitkwamen. Het was de grote pauze en daardoor was het behoorlijk druk bij de wc’s. Een stuk of 20 mensen staarden ons met een enigszins verbaasde blik aan. Sommigen keken lichtelijk beschaamd weg, anderen moesten lachen, maar de blik van afgunst zegevierde: “Waren ze nou écht met zes mensen naar één wc geweest? Gadverdamme!”Laat me de situatie uitleggen. Het was mijn eerste schooldag na mijn diagnose. Alhoewel een groot deel van mijn vrienden al in het ziekenhuis of thuis op ziekenbezoek was geweest en mij daar had zien spuiten, was een aantal op vakantie geweest. Zij waren toch wel nieuwsgierig hoe het allemaal werkte en wat zij konden doen als er iets gebeurde. Tijd voor een spoedcursus diabetes dus.Met de woorden van mijn diabetesverpleegkundige nog vers in mijn geheugen gegrift (“Als je straks weer naar school gaat, moet je wel even zorgen dat je een apart kamertje krijgt om te spuiten. Je kunt namelijk beter niet spuiten in de aula, dat vinden de meeste mensen raar.”) zochten we naar een geschikte locatie voor dit evenement. De meeste lokalen vielen af, want die zaten op slot in de pauze, net als de kamer van de dagco en van de receptionisten. In de mediatheek mocht je niet praten en hetzelfde gold voor de studienissen en de stilteruimte. De aula had teveel toeschouwers en was volgens het ziekenhuis verboden terrein. Omdat het herfst was en ik, doordat mijn diagnose redelijk laat kwam, zero weerstand had, was buiten ook geen optie. Er bleef één plek over: het invalidentoilet.Zo geschiedde het dat we met zes mensen deze wc de halve pauze bezet hielden. Het was voor dat moment een prima ruimte om alles uit te leggen. De dag erna kreeg ik een sleutel waarmee ik toegang had tot een speciaal kamertje. Niet veel later ontdekten we dat deze sleutel ook gebruikt kon worden voor het openmaken van lokalen. De sleutel heb ik tot ver na mijn eindexamen in mijn bezit gehad. Dat was toch wel handig voor vergaderingen van de schoolkrant en voor de examenstunt!Volg Sanne op Instagram! Over de schrijfster: 

Sanne (1999) heeft al jaren een fascinatie voor ziekenhuisseries. Ze kan heerlijk wegdromen bij dokter McDreamy, HouseMD en Doctor Ross en wil zelf nu ook wel zo’n witte jas. Ze studeert daarom geneeskunde in Amsterdam, is daarnaast actief als jeugdambassadeur bij JDRF (en ging dit jaar met JDRF naar Washington voor het Children's Congress), zit in het jongerenpanel van Fonds NutsOhra. Sanne is secretaris in het bestuur van ééndiabetes en ze schrijft columns. Sanne heeft type 1 diabetes sinds haar vijftiende en gebruikt een Medtronic insulinepomp.Meer lezen?

Column Sanne - Mijn superheld

Column Matthijs - Ons kindje

Annemieke heeft geen diabetes #7

terug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274