Stichting ééndiabetes - Homepagina

Column Romy - Zon, zee, strand... en de pomp

dinsdag 5 september 2017

Heerlijk: het is 30 graden, ik ben in Italië en heb de keuze uit een groot zwembad of een groot meer. Ach, ik wissel het af, want beide is genieten! Ik heb alleen één probleempje ... wat doen we met de pomp?


Sinds een half jaar gebruik ik de Freestyle Libre. Ik las op internet dat je er niet echt lang het water mee in kan, dus gebruik ik tijdens mijn vakantie de gewone vingerprik. Voor een paar weekjes is dat geen enkel probleem! Het is alleen wel jammer dat ik niet precies kan zien op welke momenten ik nu stijg of daal.


Vandaag lag ik aan het meer. Heerlijk! 30 graden, vol in de zon, af en toe even een duik in het water, meer heb ik niet nodig! Het enige probleem is ... de pomp. Wanneer ik het water in ga koppel ik hem even af. Ik lig op mijn luchtbed en na een kwartiertje ga ik weer zonnen. Ik val in slaap. Na een half uur word ik wakker en heb ik het heet! Goed, ik ga maar weer een duik nemen, maar eerst even een bolus toedienen. Ik bolus voor 15 koolhydraten en ga ervan uit dat ik het goed doe. Tussen al het zonnen en zwemmen door doe ik het op deze manier en wanneer ik een langere tijd blijf zonnen koppel ik de pomp even aan. Terug op de camping prik ik 20.0. Shit! Weer niet goed gedaan.


Ik vind het toch altijd wel lastig! Het is oppassen dat de pomp niet nat wordt, dat er geen zand tussen komt, en ik moet er bij nadenken dat ik wel regelmatig de pomp aankoppel zodat ik niet op 'HI' eindig. Gelukkig hebben we maar drie weken per jaar zomervakantie!Volg Romy op Facebook! 

Over de schrijfster: 

Romy (1988) werkt in de kinderopvang en danst graag het leven door. Ze maakt het liefste van elke dag een feestje. Naast wandelen, fotografeert ze graag in haar vrij tijd en kan ze uren achter haar computer zitten om haar foto's vervolgens te bewerken en online te posten. Romy heeft sinds 1998 type 1 diabetes, heeft een pomp en gebruikt de Freestyle Libre.

Meer lezen?

Column Romy - Ik merk het direct aan mijn bloedsuikers...

Welke voorbereidingen tref je als je type 1 diabetes hebt en op reis gaat?

Column Sanne - Diabetes op de campingterug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Banner:


Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274