Stichting ééndiabetes - Homepagina

Column Romy - Yes, eindelijk

maandag 16 oktober 2017

Al jaren ben ik in gevecht met mijn HbA1c. De ene keer is hij gezakt en ben ik super blij, de andere keer stijgt hij weer en ben ik "terug bij af". Sinds februari gebruik ik de Freestyle Libre en is mijn HBA1c stabiel. 

 

Yes, 52! Zo laag heb ik nog nooit gezeten!

 

Vandaag kreeg ik een email van mijn diabetesverpleegkundige. Mijn HbA1c is gezakt naar 52 mmol/mol (7.0%). Dit heb ik nog nooit in mijn 19 jaar diabetes gehad! Wauw! Ik heb dit grotendeels te danken aan de Freestyle Libre. Door de sensor kan ik hypers en hypo's aan zien komen en dus voorkomen. Ik zie een grafiek: een totaalbeeld van de gehele dag. Geen momentopnames meer. Wat is dat fijn! Het stimuleert ontzettend om extra mijn best te doen.

 

Toen ik de vingerprik nog gebruikte, prikte ik ongeveer drie keer per dag. Dit was natuurlijk veel te weinig! Ik had drie momentjes waarop ik mijn bloedsuiker kon zien, maar op welk moment mijn bloedsuiker precies was gedaald of gestegen kon ik niet zien. Soms zat ik opeens heel hoog en dacht ik, hoe kan dit, op welk moment begon ik zo te stijgen? Ik had geen idee. Door mijn drukke baan nam ik niet de tijd om een vingerprik te doen. Tevens vond ik het vervelend wanneer mensen mij zagen prikken. Nu hoef ik alleen even te scannen ...


"Ik heb minder schommelingen doordat ik precies kan bijhouden of mijn waarde dalende of stijgende is"

 

Ik kan precies zien wat er de hele dag gebeurt, en zelfs de nacht kan ik helemaal volgen. Ik heb minder schommelingen doordat ik precies kan bijhouden of mijn waarde dalende of stijgende is, wat de kans op complicaties verkleint. Mijn diabetesverpleegkundige kan door de grafieken veel beter zien op welk moment ik meer of minder insuline nodig heb. Ideaal!

 

Op dit moment doe ik mee met een onderzoek van Zilveren Kruis, waardoor mijn sensoren voor de helft worden vergoed. In februari is dit afgelopen. Helaas kan ik het gehele bedrag niet betalen en zal ik weer terug moeten naar de vingerprik. Terug naar de momentopnames. Terug naar de hypo's en hypers die er opeens zijn en ik niet zie aankomen. Hopelijk komt er snel een vergoeding aan, want dat zal zoveel mensen helpen ... nu ga ik mijn mooie HbA1c vieren! Mijn dag kan niet meer stuk!

 


Volg Romy op Facebook! 

 

Over de schrijfster: 

Romy (1988) werkt in de kinderopvang en danst graag het leven door. Ze maakt het liefste van elke dag een feestje. Naast wandelen, fotografeert ze graag in haar vrij tijd en kan ze uren achter haar computer zitten om haar foto's vervolgens te bewerken en online te posten. Romy heeft sinds 1998 type 1 diabetes, heeft een pomp en gebruikt de Freestyle Libre.

Meer lezen?

Column Romy - Zon, zee, strand... en de pomp

Column Câthy - De sensor: wat ze er niet bij vertellen

De Freestyle Libre: jullie mening

 terug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Banner:


Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274