Stichting ééndiabetes - Homepagina

Column Nora - Wachtkamercrisis

maandag 22 mei 2017

Iedereen moet wel eens wachten in de wachtkamer. Ondanks dat de zorgverleners er alles aan doen om iedereen zo snel en efficiënt mogelijk te helpen, heeft elke patiënt van tandarts tot diabetesverpleegkundige heel wat minuten in de wachtkamer gezeten. Soms een beetje gespannen omdat je niet zeker of je in de goede wachtkamer zit, of omdat het de eerste keer is dat je je diabetesverpleegkundige/arts gaat ontmoeten of omdat je simpelweg weet dat je suikers een ramp zijn. 

 

Ik durf zelf ook zelden ontspannen een tijdschriftje te lezen. Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste: je moet op zoek naar het sociaal geaccepteerde artikel dat bij je leeftijd past dat je rustig kunt lezen, maar ook omdat je constant alert moet zijn, want wordt jouw naam geroepen, dan moet jij in de startblokken staan om in één keer soepel: het tijdschrift terug te leggen, je jas en tas in een beweging te pakken en zonder iemand aan te stoten naar de arts lopen om een hand te geven. Dit is al zo vaak niet soepel bij mij gegaan, dat ik het tijdschrift lezen meestal uitsluit. Want wanneer je weer het tijdschrift van de tafel laat vallen, je tas vergeet of achter iemands benen blijft haken, sta je niet alleen voor schut maar krijg je ook boze blikken van de desbetreffende artsen en de rest van de wachtenden die nu 10 seconden meer moeten wachten door jouw gestruikel. Daarom ga ik nu vaak maar gewoon eventjes denken in de wachtkamer met mijn jas en tas in mijn handen, zodat ik als ik geroepen word in een keer kan opstaan en kan meegaan met de arts.

 

Zo is de wachtkamerstoel ook een soort biechtstoel geworden waar ik mijn (diabetes)leven overdenk. Je bedenkt waarop de arts/diabetesverpleegkundige eventueel allemaal kritiek kan leveren. Hoe langer je moet wachten, hoe langer het lijstje wordt. Des te langer worden ook mijn voornemens om suikerpuntjes te verbeteren. Ik ga de volgende keer echt een dagboekje bijhouden om samen te bekijken, ik ga echt vaker mijn naaldjes vervangen, ik moet die koolhydraten veel nauwkeuriger tellen, natuurlijk moet ik ook die controle prik voor mijn hypo’s doen … 

 

Maar na het gesprek waarin je concrete goede tips hebt gekregen en je HbA1c nog wel meevalt loop je opgelucht de wachtkamer uit. De wachtkamercrisis van net is al lang verleden tijd. Dat komt over drie maanden wel weer!

 

Zoete Smak,

 

NoraVolg Nora op Instagram! 

 

Over de schrijfster

Nora (1995) was één van de modellen van onze Type 1 in Kleur fotoshoot van 2014. Na haar bachelor Criminologie is ze verhuisd naar Nijmegen en is ze bezig met haar master Risicogedrag aan de Radboud Universiteit. Nora schrijft maandelijks vrolijke columns over haar (studenten)leven met type 1 en werkt aan haar vloggerscarrière bij ééndiabetes. Ze heeft sinds haar tiende type 1 diabetes en maakt gebruik van de Omnipod.

 

Meer lezen?

Column Nora - Uitzonderlijk normaal

Column Sanne - Goed ingesteld?

Q&A met Martyn - Het roer om, hoe doe je dat?
terug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Banner:


Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274