Stichting ééndiabetes - Homepagina

Column Janneke - Schouderklopje voor mijzelf

maandag 11 september 2017

Keihard werken, dat is wat type 1 diabetes is. Elke dag weer. De mensen om ons heen merken er vaak maar weinig van. Toch moeten we bij alle dingen die we doen en alles wat we eten goed nadenken. We moeten continu op onze hoede zijn voor te lage dan wel te hoge bloedsuikers. En dat gebeurt regelmatig, dat die suikers de verkeerde kant op schieten. Ook dat is weer zwaar: het is geen pretje om een hyper of hypo te hebben. Dan gieten we er een lading water in, of een lading suikers die we altijd bij ons moeten hebben.


"Voor hard werken is het fijn om bewondering te krijgen."

Onzichtbaar ploeteren we elke dag aan. De ene dag met meer, de andere dag met minder succes. Voor hard werken is het fijn om bewondering, complimentjes en aanmoediging te krijgen. De moeite die diabetes kost is alleen niet duidelijk voor de meeste mensen die het niet hebben. Anders dan als je zwaar zwetend finisht na hard sporten, zien anderen niet waar we doorheen gaan. Op die manier komt er minder erkenning voor ons zwoegen. Daarom moeten wij als diabeten niet vergeten om onszelf op zijn tijd een complimentje te geven. Wat bemoedigende woorden naar onszelf. “Mijn suikers lijken nergens op, maar wát heb ik goed mijn best gedaan vandaag!”


Bedenk dus nu even hoe goed je bezig bent, en geef eens een schouderklopje voor jezelf!Over de schrijfster: 

Janneke (1996) studeert biomedische wetenschappen en zit bij een schaatsvereniging. Ze heeft sinds 2006 type 1 diabetes. Janneke gebruikt de Omnipod en heeft sinds kort de Freestyle Libre. Ze bekijkt de dingen graag van een positieve kant en zet zich daarom ook in voor de website van Stichting ééndiabetes. Ze duikt graag in wetenschappelijke vraagstukken, is nieuwsgierig naar andere mensen en schrijft ook nog eens hele leuke columns!


Meer lezen?

Hoe meten we de insulineproductie? C-peptide in vijf stappen

Column Anne - Dit is voor jou

Column Romy - Een ander perspectiefterug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Banner:


Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274