Stichting ééndiabetes - Homepagina

Column Amy - Een reis naar het onbekende

dinsdag 6 februari 2018

Vierenhalve maand naar het buitenland voor mijn studie. Voor mij klinkt dit als een droom die uitkomt. Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken: "Ja, dat wil ik!" Aan het begin van dit schooljaar heb ik deze keuze gemaakt en nu is het bijna zover: begin februari vertrek ik samen met een klasgenootje naar Zanzibar, Tanzania.Dit betekent eigenlijk maar één ding: heel veel regelen. De normale dingen als vliegtickets boeken en een verklaring omtrent gedrag en wat extra pasfoto’s regelen, kon ik redelijk snel afvinken. Helaas hield het hier niet op voor mij. Al snel maakte ik een lijstje met alles wat er nog meer moest gebeuren: voldoende insuline en pods regelen, een medische verklaring en een verklaring voor de Freestyle Libre laten tekenen, een voorraad dextro en ander hypovoer inslaan, telefoonnummers van het ziekenhuis en mijn leveranciers opschrijven, een reserve PDM aanvragen en ook reserve voorraad regelen van al het andere, mocht er iets misgaan met mijn reserve PDM of pods.

 

Toen ik deze lijst zag, dacht ik: waar begin ik aan? Ik vond het vroeger zonder diabetes al eng om op schoolreis te gaan en nu ga ik niet alleen veel langer weg, maar moet ik ook nog van alles regelen en in de gaten houden. Reizen heeft me echter altijd aangesproken. Wanneer ik iets wil, me ervoor inzet en op tijd begin, komt het altijd goed.

 

Vol goede moed begon ik dan ook met alles regelen en iedereen op de hoogte stellen. Mijn diabetesverpleegkundige was gelukkig net zo enthousiast als ik en heeft geregeld dat ik voor 9 maanden pods, insuline en teststrips in huis h. Toen de vliegtickets geboekt waren, heb ik gelijk een reserve PDM aangevraagd. Nu was het alleen nog een kwestie van alles in mijn handbagage krijgen.

 

Dit bleek helaas iets moeilijker dan gedacht. Ik ben hier zelfs nog steeds mee bezig. Ondertussen zit mijn handbagagekoffer vol, maar mijn koeltasje met insuline en mijn dagelijkse benodigdheden staan er nog naast. Elke keer als ik mijn koffer opnieuw probeer in te pakken, voelt het of ik bezig ben met een onoplosbare puzzel. Ook van de vliegtuigmaatschappij word ik niet veel wijzer. Nadat ze eindelijk begrepen dat ik extra handbagage nodig heb en geen extra ruimbagage, werd mij verteld dat ik op het vliegveld aan de balie moet vragen of er plaats was voor een extra tas. Daar heb ik dus helemaal niks aan. Het wordt nog spannend, maar het moet goedkomen. Ik heb al mijn medische verklaringen paraat en ze kunnen me niet verbieden om mijn medicatie mee te nemen.

 

Verder zijn alle belangrijke zaken geregeld en is alles ingepakt. Ik ben klaar voor vertrek! De dagen van in de schoolbanken zitten zijn voorbij. Vanaf nu ga ik me 5 dagen in de week bezighouden met gehandicapte kinderen. Een avontuur met andere activiteiten, ander eten en een ander klimaat, maar een heel leuk en spannend avontuur. Ook daar zullen er problemen ontstaan, maar ik denk maar zo: wanneer ik me er volledig voor inzet, komt alles uiteindelijk goed.

Over de schrijfster:

Amy (1997) zit op kamers in Breda voor haar studie fysiotherapie en vertrekt hiervoor begin februari naar Zanzibar in Tanzania. Daar kijkt ze ontzettend naar uit, ondanks alle dingen die ze moet regelen. Ze geniet van lekker eten, vakanties, wandelen en lezen. Met kinderen omgaan is één van haar grootste hobby’s. Zo geeft ze momenteel bijles en heeft ze jarenlang met plezier turnles gegeven. Amy heeft type 1 diabetes sinds 2013 en ze gebruikt de Omnipod en af en toe de Freestyle Libre.Meer lezen?

Welke voorbereidingen tref je als je type 1 diabetes hebt en op reis gaat?

Veerle over Voeding - 5 jaar voeding en type 1 diabetes

Column Nora - Zweten is wetenterug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Banner:


Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274