Stichting ééndiabetes - Homepagina

Chocolaatje - Romy

woensdag 27 juni 2018

Goed, mijn tekst ken ik nu wel aardig, het onderwerp is goed, nu maar hopen dat ik het op de dag zelf ook goed mijn mond uit krijg. Ik moet een presentatie houden over een stelling. De mensen die mij goed kennen weten dat ik zoiets vreselijk vind! Ik ben niet voor niets gestopt na mijn MBO! Al dagen zit ik in de auto hele gesprekken te voeren met denkbeeldige personen om mijn presentatie te oefenen. De teksten komen vloeiend mijn mond uit. Na 'deze gesprekken' voel ik mijn hartslag in mijn keel en raak ik lichtelijk in paniek. Na een kwartier scan ik mijn sensor en zie een pijl de lucht in schieten. Jahoor, daar gaan we! Ik heb niets gegeten en gedronken, maar ga toch die vreselijke hyper tegemoet. De oorzaak? Stress!

 

Veel mensen weten mij te vertellen dat 'suikerziekte' te maken heeft met het eten van suiker. Het valt wel op dat dit altijd mensen zijn die de ziekte zelf niet hebben. Wanneer ik een plakje cake in mijn mond stop, zie ik de vraagtekens boven hun hoofd hangen. "Jij mag toch geen suiker? Jij hebt suikerziekte!" Wanneer ik weer eens baal van die veel te hoge bloedsuiker hoor ik de mensen denken: "Ja, je hebt ook net een chocolaatje gegeten, eigen schuld!" Ik kan me hier soms zo kwaad om maken. Wij mogen best eens iets nuttigen, als we er maar voldoende voor spuiten of bolussen! Was het maar zo dat we altijd stabiel zouden zitten wanneer we nooit eens iets met suiker aten.


Hormonen, stress, emoties, activiteiten, voeding, het weer; zoveel aspecten beïnvloeden onze suikerwaardes. Het hangt helaas niet allemaal van dat ene chocolaatje af...


Na een tijdje raak ik in de flow van de dag en zakt mijn waarde gelukkig. 's Avonds in bed voer ik weer eindeloos gesprekken over mijn presentatie. Gezellig, zo vlak voor het slapen! Waar zullen we het nu eens over hebben? Na het overweldigende gesprek scan ik nog een keer mijn sensor en zie ik de pijl opnieuw de lucht in steken. Ik heb vandaag weer een gratis ritje in de achtbaan gehad! Elk ander persoon zal er eerst voor naar de Efteling moeten rijden.


Komende donderdag? Dat zal vast wel goed komen. Laat ik nu net gelezen hebben dat chocolade goed helpt tegen de stress. Dat wordt smullen!

Volg Romy op Facebook! 

 

Over de schrijfster:
Romy (1988) werkt in de kinderopvang en danst graag het leven door. Ze maakt het liefste van elke dag een feestje. Naast wandelen, fotografeert ze graag in haar vrij tijd en kan ze uren achter haar computer zitten om haar foto's vervolgens te bewerken en online te posten. Romy heeft sinds 1998 type 1 diabetes, heeft een pomp en gebruikt de Freestyle Libre.

 

Meer lezen?

20 jaar diabetes - Romy

Unplugged: een pomp zonder draadje - Imke

Voor het eerst met de pomp op vakantie - Aniek

terug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274