Stichting ééndiabetes - Homepagina

Annemieke heeft geen diabetes #7

maandag 11 december 2017

Het is vakantie en we zijn er hard aan toe. We kregen dit jaar een zoon, ik onderging een operatie, we zijn verhuisd en meteen daarna is Jan gestart met pomptherapie. Deze week komen we aan het Zeeuwse strand eindelijk een beetje bij van zoveel levensgebeurtenissen.

 

Het is prachtig weer en we lopen door de duinen. We willen onze zoon de zee laten zien. Een stevige hypo gooit roet in het eten. Zelfs een half uur zitten helpt niet genoeg. Jan sleept zichzelf nog mee naar de vloedlijn, maar ik zie aan hem dat hij zich beroerd voelt. We gaan terug naar ons huisje zodat hij een paar uur kan rusten. Gelukkig geeft niet iedere hypo zo’n kater.


Deze vakantie trekken we 24/7 met elkaar op als gezin en dat is fijn, maar ook confronterend. Hoewel ik altijd wel meedenk met Jan, ben ik in een week waarin we zo dicht bij elkaar leven bijna net zo bezig met zijn diabetes als hij. Ik besef des te meer dat er nooit even pauze is. Diabetes gaat mee op vakantie, je hebt er echt nooit vrij van.


"Onze vakantie is heerlijk, maar het zou zo lekker zijn om eens volledig onbezorgd te kunnen zijn"


Hoeveel koolhydraten zitten er in iets wat je nog niet eerder gegeten hebt? Wel of geen biertje op het terras? Vast wat suiker eten of de insulinetoevoer onderbreken? Wat doet een dagje door de stad wandelen met je waarden? Heb je je meter, PDM en cola bij je als we weg gaan? Het is intensief om diabetes te hebben, nog los van de lichamelijke gevolgen van een hypo of hyper. Begrijp me goed: onze vakantie is heerlijk, maar het zou zo lekker zijn om eens volledig onbezorgd te kunnen zijn.


De laatste tijd denk ik ook wel na over complicaties. Jan heeft nu 15 jaar diabetes en de kans op schade in zijn lichaam wordt groter. Wat als we ons leven niet meer zo kunnen leiden zoals we het graag zouden willen? Van de patiëntenfolders word ik best bang, maar of het gebeurt en hoe heftig het wordt weten we niet.  


Aan de andere kant: er kan je zoveel overkomen, ook zonder diabetes. Er bestaan geen garanties op geluk en als je daarbij steeds stilstaat, kun je niet voluit leven. En dus herpakt Jan zichzelf weer na een hypo en probeer ik mijn zorgen opzij te schuiven. De zon schijnt, onze zoon lacht, we zijn bij elkaar, we hebben het goed. We genieten. 

 

 

Volg Annemieke & Jan op Instagram! 

 

Over de schrijfster:  

Annemieke (1984) werkt in de verzekeringssector en houdt daarnaast van hardlopen, fotograferen en schrijven. Sinds april 2016 is ze getrouwd met Jan (1982) en in maart 2017 zijn ze de trotse ouders geworden van Aron. Inmiddels hoort diabetes ook bij haar leven, want Jan heeft sinds zijn twintigste type 1 diabetes. Hij gebruikt de Omnipod en de Freestyle Libre. Annemieke schrijft hoe het voor haar is om samen te leven met iemand die type 1 diabetes heeft.

 

Meer lezen?

Annemieke heeft geen diabetes #6

Column Sanne - Diabetesvakantie

Column Anne - Diabetes en een actieve vakantie: hoe dan?terug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274