Stichting ééndiabetes - Homepagina

Overzicht interessante websites

maandag 1 februari 2016

Social Media:

De (besloten) Facebook-groep 'Jongvolwassen en Diabetes' heeft inmiddels meer dan 800 leden met type 1 diabetes tussen de 18 en de 35 jaar. Deze groep is bedoeld om te kunnen sparren met lotgenoten over de dagelijkse en niet zo dagelijkse dingen van diabetes. Meld je aan via deze link!

 

Er zijn tientallen leuke groepen en pagina's op Facebook te vinden over type 1 diabetes, maar deze vinden wij bijzonder leuk: Diabetes Type 1 Memes. Gestart door twee Canadese meisjes met type 1. Echte diabeteshumor!

Er zijn vele organisaties en personen te volgen op Twitter/Instagram/Facebook met betrekking tot diabetes. Check welke organisaties en personen @eendiabetes volgt via Twitter/Instagram/Facebook om inspiratie op te doen.


Onderzoek/wetenschap:

Op www.leesbaaronderzoek.nl kan je wetenschappelijke artikelen over type 1 en type 2 diabetes vinden, die op een begrijpelijke manier zijn vertaald.

 

Het Diabetes Fonds zamelt geld in voor onderzoek naar type 1 en type 2 diabetes.  De site staat vol met informatie over de laatste ontwikkelingen in diabetesland: www.diabetesfonds.nl

www.jdrf.org is de site van de Juvenile Diabetes Research Foundation, een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor onderzoek  naar type 1 diabetes wereldwijd. Het heeft inmiddels ook een Nederlandse tak: www.jdrf.nl Op de (Nederlandse) website vind je samenvattingen van door het JDRF gefinancierd onderzoek en dus ook het laatste nieuws met betrekking tot genezing/voorkoming/behandeling van diabetes type 1.


Stichting Diabetes Onderzoek Nederland (DON) steunt onderzoek naar de genezing van type 1 diabetes. Op hun site vind je het laatste nieuws over deze onderzoeken: www.sdon.nl.


Diabetes blogs en nieuwsbrieven:

Bloedsuiker heeft een maandelijkse nieuwsbrief voor mensen die intensief insuline gebruiken, zowel type 1 als type 2. Op www.bloedsuiker.nl kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief en eerder geplaatste berichten lezen.

Op http://heinloh.nl/ blogt de 23-jarige Hein over zijn ervaringen met diabetes type 1. Hein noemt zichzelf een nerd en is daarom ook dol op diabetesgadgets.

 

Sophia Lambalk heeft type 1 diabetes en is moeder van inmiddels vier kinderen. Ze heeft haar ervaringen en die van andere vrouwen opgeschreven in het boek 'Zwangerschap & Diabetes, ervaringsverhalen II'. Het boek is te bestellen op haar website www.diabetesenzo.nl. Op haar website vind je ook columns over haar leven en genoeg verhalen van andere vrouwen met diabetes en hun zwangerschap.

 

Stefanie Rondags heeft MODY3, werkt als gezondheidspsycholoog in het VUMC en kijkt graag kritisch naar de diabeteszorg. Ze schrijft columns voor Diabc, het blad van DVN. Ze werkt momenteel aan haar promotie en aan een boek over verantwoordelijkheid nemen in je leven: www.stefanierondags.nl.

 

Gertjan Otto heeft een andere kijk op type 1 diabetes. Hij kreeg de diagnose in mei 2013. Door zijn dieet aan te passen en zijn trainingsschema anders in te richten, kon hij het al ruim 1,5 jaar zonder insuline redden. Met steun van zijn hele familie. En dit op eigen initiatief, maar wel ondersteund vanuit verschillende hoeken. Zijn verhaal kan je lezen op zijn blog

 

Kris Freeman doet aan professioneel langlaufen en doet ook mee met de Olympische Spelen in Sochi. Hij heeft al vele titels behaald en probeert daarbij zijn diabetes te managen. Hij gebruikt een Omnipod en een Dexcom-continumeter. Op zijn blog post hij over zijn sport, maar ook over zijn diabetes: http://krisfreeman.net/.


De achttienjarige Talitha heeft pas sinds augustus 2015 type 1 diabetes. Ze was al fanatiek blogger over gezonde leefstijl en gezonde voeding. Haar blog staat vol lekkere recepten. En daar gaat ze gewoon mee door! Ze is pas net begonnen met spuiten en experimenteert daarom met koolhydraatarme tussendoortjes. Wat dacht je van pindakaasbrood? http://stayhappy.nl


Lees de gezellige blog van de 24-jarige Rotterdamse Lauriëtte de Ruiter op www.tijgertjeraw.com. Ze gebruikt haar blog als online dagboek met haar overdenkingen over 'lifestyle, mindstyle, diabetes en alle mooie dingen in het leven.'

 

 

Voeding & Diabetes

 

Annelies verzamelt op haar blog recepten geïnspireerd door raw, paleo en koolhydraatarme invloeden. Zij heeft zelf type 1 diabetes en is zo lief om bij alle recepten uit te rekenen hoeveel koolhydraten er in zitten. Neem een kijkje op www.1foodblog.nl

 

Onze vrijwilliger Veerle (van het item Veerle over Voeding) is afgestudeerd voedingsconsulente. Op ééndiabetes geeft ze maandelijks tips over de combinatie type 1 diabetes en afvallen, maar ze houdt ook een persoonlijke blog bij over voeding, gezondheid, type 1 diabetes en dromen. Lees dus nog meer Veerle op www.veerlehuigen.nl.Andere stichtingen en verenigingen:


Bas van de Goor was een professioneel volleyballer mét type 1 diabetes. Met zijn eigen 'Bas van de Goor Foundation' probeert hij mensen met diabetes (zowel type 1 als type 2) de positieve effecten te laten ervaren van bewegen en sporten. De foundation organiseert kampen, clinics, presentaties en sportieve uitdagingen. Kijk voor meer informatie op www.bvdgf.nl. Kijk ook bij ons activiteitenoverzicht.

www.dvn.nl
 is de site van Diabetesvereniging Nederland. Als je lid bent van DVN word je op de hoogte gehouden van het laatste diabetesnieuws, de laatste activiteiten, maar ook kan je geholpen worden bij problemen bij bijvoorbeeld je werk of rijbewijs als gevolg van je diabetes.

 

DVN heeft sinds januari 2015 ook een jongerenafdeling: DVN Jong. Ze richten op de groep 18-30 jaar en organiseren leuke activiteiten, zoals paintballen, borrels en stedentrips. Om op de hoogte te blijven volg je de Facebookpagina of check je ons activiteitenoverzicht.

 

Annalies is de drijvende kracht achter Operatie Suiker. Ze wil de diabeteszorg hervormen en hier haar eigen kliniek voor starten. De zorg moet transparanter en meer persoonlijk. Ze wil mensen met diabetes een 'menukaart'  aanbieden, waarmee je samen een persoonlijk zorgplan opstelt. De voortgang van haar project kan je volgen in haar blog op www.operatiesuiker.nl

 

 

(Online) Hulp:

Op www.diabetergestemd.nl vind je een online zelfhulpcursus voor mensen met diabetes en depressieve klachten. Hierbij krijg je opdrachten en word je via de mail gecoacht door professionals. Op de website vind je meer informatie en kan je ook een zelftest doen om te kijken of je hiervoor in aanmerking komt. Lees voor meer informatie over diabetes en stemming dit artikel.

Heb je last van hypo-unawareness, dan kan je ook kijken naar de training 'hypobewust' van het VU Medisch Centrum Amsterdam. Deze cursus bestaat uit een online omgeving en drie groepsbijeenkomsten. De website is: www.hypobewust.nl/

Bekijk ook de website van DVN, hier worden ook cursussen voor mensen met diabetes aangeboden.

 

Brigiet Brink is diabetescoach en heeft ruim 10 jaar type 1 diabetes. Zij helpt met haar eigen praktijk mensen met diabetes hun balans terug te vinden, waardoor zij gezond en positief in het leven kunnen staan. Meer informatie op www.brigietbrink.nl.

 

Jacqueline Putker is diabetesverpleegkundige en heeft daarnaast een coachingspraktijk, waar ze mensen helpt om diabetes niet hun leven te laten beheersen. Ze wil deze 'rugzak' verlichten. Meer informatie op haar website www.putkercoaching.nl.


 

Overig:

 

Op de website http://pomples.nl kunnen jij of je naasten oefenen met de functies van de insulinepomp. De website is gemaakt door een vader van een zoon met diabetes om familie, vrienden en leraren bekend te maken met de pomp. Omdat zijn zoontje een Medtronic-pomp heeft, is dit de pomp waarmee je kan oefenen.


www.pompnet.nl
staat vol met informatie en ervaringsverhalen over insulinepompen. Hier kan je de verschillende insulinepompen die in Nederland op de markt zijn vergelijken met elkaar.

www.forumoverdiabetes.nl is een forum voor mensen met diabetes (zowel type 1 als type 2).

DVN heeft in 2015 het Diabetes Trefpunt geopend. Op www.diabetestrefpunt.nl kun je oproepen plaatsen, maar het is ook te gebruiken als Forum, met een vraag&antwoord. Alle berichten zijn vrij te lezen, om te reageren moet je een account aanmaken en inloggen.


Er is ook een Vlaams forum voor mensen met diabetes: www.diabetesforum.be


Onzichtbaar ziek www.onzichtbaarziek.nl is een initiatief dat op een moderne en positieve manier meer begrip, kennis en ondersteuning wil bieden voor mensen met een onzichtbare ziekte en/of beperking. Ze hopen met deze website de doelgroep en hun familie en vrienden op weg te kunnen helpen bij het omgaan met een ziekte en/of beperking. Lees hier Câthy haar verhaal op onzichtbaarziek.

Klik door naar dit artikel voor leuke webshops met diabetescovers, -stickers, -tasjes en andere diabetesproducten.

 

Klik door naar dit artikel voor leuke webshops met truien, T-shirts, tassen en sieraden met leuke diabetes opdrukken.


Klik door naar dit artikel voor websites/tips voor het tellen van koolhydraten.Internationaal:

www.myglu.org is een online community voor mensen met type 1 diabetes, maar ook voor wetenschappers of ouders. Elke dag krijg je een vraag opgestuurd en de reacties worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast is er een forum, komt er maandelijks een nieuwsbrief uit met weetjes en uitslagen van de polls. De bijbehorende app is gratis te downloaden.

De website www.diabeteshealth.com staat vol met de laatste (wetenschappelijke) informatie over diabetes.

www.diabetesmine.com is een Amerikaanse blog over diabetes (zowel type 1 als type 2). Bloggers posten over hun ervaringen, maar ook over nieuws, producten en onderzoeken.

 

http://asweetlife.org/  is een Amerikaanse site en geeft een combinatie van blogs en nieuwsitems over diabetes type 1, maar ook over diabetes type 2.

 

De Britse blogger Jen werkt voor de BBC, heeft een druk sociaal leven en schrijft heerlijk herkenbare stukken over haar leven met type 1 diabetes. http://missjengrieves.com

 

De naam alleen al is hilarisch, maar zijn blogs zitten vol met Brits sarcasme. 'Live Long and Bolus': http://grumpypumper.wordpress.com

 

De 27-jarige Britse Melanie doet op hoog niveau aan atletiek en heeft sinds haar dertiende type 1 diabetes. Ze is net als Matthijs IDF Young Leader en blogt en vlogt over haar leven. www.melaniestephenson.co.uk

 

De Amerikaanse Danica maakt al een paar jaar lang vlogs over haar leven met type 1 diabetes. Lekker Amerikaans, maar je wordt er wel blij van! www.youtube.com/user/DiabeticDanica

 

Als je Duits een beetje goed is, is het Duitse 'Blood Sugar Lounge' misschien leuk om te volgen. Gerund door vele type 1-ers uit Duitsland. Vol met blogs, tips en nieuws. Beetje zoals ééndiabetes:
www.blood-sugar-lounge.de

 terug naar categorie

Stichting ééndiabetes Nieuwsbrief!


Wil jij ook alle ééndiabetes highlights van de maand in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief! Om je aan te melden klik je hier.

Banner:


Stichting ééndiabetes

Hoi!

Wij zijn Stichting ééndiabetes, een stichting voor en door jong- volwassenen met type 1 diabetes. Met onze website en verschillende projecten richten we ons niet op de problemen waar je als jongvolwassene tegenaan loopt, maar juist op de oplossingen en de mogelijkheden. Wij staan voor een positief en eerlijk geluid over type 1 diabetes. En wij vinden het leuk om iets van jou te horen! Mail ons met je verhaal, tip, ideeën of voor serieuzere zaken. Meld je bijvoorbeeld aan als vrijwilliger! Stuur een berichtje op Twitter, Facebook of Instagram. Vinden we leuk! 

 

Want type 1 heb je niet alleen!


E-mail ons: info@eendiabetes.nl
Bellen mag ook: 06 25 16 74 96


Wie wij zijn en waarom we stichting ééndiabetes hebben opgericht vind je bij 'Over ons - Stichting ééndiabetes'

 

Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics
 
 
Mede mogelijk gemaakt door
van der Waal Webdesign PC Graphics

eendiabetes Contact

info@eendiabetes.nl
Tel: 06 25 16 74 96
KvK: 56846851
IBAN: NL66 RABO 0179180274